Plaatsen Bali

Plaatsen Bali

Op deze pagina worden de meest populaire plaatsen van Bali weergegeven.

Denpasar

Denpasar is de hoofdstad van het eiland Bali. Deze hoofdstad staat bekend vanwege de leuke uitgaansgelegenheden en gezellige restaurantjes. De stad ligt aan de zuidkant van het eiland en heeft ruim een half miljoen inwoners. Het is een indrukwekkende snelgroeiende stad. Aan de zuidkant van de stad vind je prachtige witte zandstranden met daarbij diverse grote hotelketens. De stad Denpasar staat ook bekend om de surfstranden Kuta Beach en Canggu beach. In de buurt van de stad ligt ook de grootste luchthaven van Bali namelijk Ngurah Rai.

Kuta

Kuta is de meest populaire stad van Bali onder het toerisme. Deze stad staat bekend als de strandplaats van Bali. Deze stad was vroeger een klein vissersdorpje en is nu uitgegroeid tot een waar vakantieparadijs. In deze stad staat het toerisme centraal en vind je veel restaurants, hotels en winkels. Het centrum van Kuta heeft een eigen winkelcentrum met een aantal grote winkelketens. De redenen waarom mensen naar Kuta op vakantie gaan zijn de mooie witte zandstranden en de prachtige blauwe zee. Kuta is een echte vakantieplaats voor mensen die tot rust willen komen en willen genieten van een prachtige strandvakantie.

Ubud

Ubud is de stad van de Balinese cultuur en kunst. De stad wordt gezien als het culturele centrum van Bali. In de stad worden elke dag dansvoorstellingen en religieuze ceremonies gehouden. Ubud is omringt door een prachtige omgeving met een prachtige natuur en fauna. Kenmerkend hieraan zijn de grote rijstvelden in de omgeving. In Ubud kom je op veel plaatsen paleizen tegen. In de volksmond worden deze paleizen ook wel Puri’s genoemd. Deze hotels vind je alleen in de plaats Ubud. In de hoofdstraat van Ubud vind je vele winkels en ateliers.

Candidasa

Candidasa is een plaats welke gelegen is aan de oostkant van Bali. Deze plaats wordt ook wel het Kuta van tien jaar geleden genoemd. De mooie natuur en rustige omgeving hebben ervoor gezorgd dat dit kleine vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Vroeger was Candidasa een klein vissersdorpje waar niet veel te beleven was. In de jaren zeventig is dit erg veranderd. Steeds meer mensen gingen naar Candidasa voor rust en ontspanning. In deze plaats vind je een gezellig oud stadscentrum met vele gezellige uitgaansgelegenheden.

Singaraja

Singaraja was vroeger de grootste stad van Bali maar dat is het nu niet meer. De stad bevind zich aan de noorkant van het eiland. Singaraja is een oude havenstad en staat bekend vanwege de oude koloniale gebouwen. Vroeger was Singaraja een populair handelscentrum, dit is terug te zien aan de grote haven. Midden in de stad bevind zich het koninklijk paleis welke toegankelijk is voor publiek. In de omgeving van Singaraja bevinden zich de badplaats Air Sanih en de grootste waterval van Bali.